16 maj 2010

SHR..

... måste inse att vi som tillhör HRF-facket også är människor som vill ha shysst mat på matbordet og har behov av kvalitetstid.

I veckan gick en ung tjej till pressen "Låt mig få jobba".
Hon föredrar att själv ta ansvar och sköta mina förhandlingar med min arbetsgivare och har därför bestämt sig att stå utanför facket. Hon måste dock ha missförstått hela grejen;

FACKET ÄR PÅ VÅR SIDA
.. og utan dem kan man glömma shyssta vilkor og löner.
Jag kan tänka mig att för hennes del kanske hon tagit detta jobb i brist på annat (då hon är 19år och precis tagit sig in på arbetsmarknaden) og har kanske inte tänkt att fortsätta en karriär för jobb inom HRF-facket, men för oss andra är det vår inkomstkälla og vi vill också kunna ha kvalitetstid som alla andra (med tanke på att SHR vill ändra regler innebärande ledighet för veckoslut).

Byees

1 kommentar:

  1. Med stor sannolikhet så vet inte tjejen speciellt mycket om vare sig fackrörelsen eller den svenska modellen. Jag skyller på facket, det är deras uppgift att nå ut till unga för att få nya medlemmar och upprätthålla sin status som samlingsorganisation för arbetarna.
    Är det då omöjligt att förhandla på egen hand? Nej, inte alls om man har en specialistkompetens som ingen annan har. Men om man är en av alla dessa tusentals som söker ett okvalificerat jobb på Gröna lund så har man ingen som helst chans att på egen hand nå överenskommelser som är bättre än de facket kan få fram.
    Däremot är jag inte helt säker på att facket alltid står på "vår" sida. När facket sätter min arbetsplats i blockad och vägrar betala ersättning till mig för det jag förlorar på att inte få arbeta eftersom jag inte är medlem i facket så är det jag som får ta en stor förlust. Och ett medlemskap i HRF är knappast aktuellt för den som bara tar ett sommarjobb på gröna lund, och det gäller i princip alla som jobbar på grönan. Facket borde därför lämna grönan utanför konflikten, de kommer överens med arbetsgivarorganisationen ändå och slipper råka ut för att ungdomar tycker att de bara jävlas med dem.

    SvaraRadera